Încet, încet visul devine realitate!

Joi, 14 martie 2019, contractul „Proiectare și execuție varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” a intrat într-o nouă etapă, respectiv demararea operațiunilor de descărcare arheologică.

Încet, încet visul devine realitate!
Încet, încet visul devine realitate!
„În colaborare cu specialiști din domeniu, executantul efectuează în acest moment săpături pentru descărcarea arheologică, o operațiune care a putut demara imediat ce declarația de proiectare a trecut de Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Transporturilor. Apoi, în circa o lună, tot proiectul tehnic poate fi depus la aceeași Comisie, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. În paralel, am fost informat că sunt înaintate către toate instituțiile competente documentațiile solicitate pentru obținerea avizelor necesare investiției. Un document important a fost trimis și la Ministerul Dezvoltării, în vederea obținerii avizului necesar relocării Străzii Trestiana, pe lungimea pe care se suprapune cu traseul variantei ocolitoare. Cred că nu vor fi probleme în privința obținerii tuturor documentelor din această fază, astfel ca în următoarele patru luni să se încheie proiectarea obiectivului pentru a putea începe să discutăm efectiv despre execuția acestei investiții, atât de multă așteptată de bârlădeni”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, începând cu data 05.11.2018, a început efectiv curgerea termenului de 8 luni pentru proiectare, iar la finalul acestui proces începe termenul de execuție a lucrării, care este de 22 luni. Lucrarea are 5 ani garanție și, potrivit documentului oficial „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, asocierea S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

Cristina Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.