Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Legea nr. 247/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România a fost pusă în aplicare începând de vineri, 9 noiembrie. Actul normativ urmărește să asigure traspunerea în legislația românească a unei Directive Europene privind condiţiile de intrare şi de şedere a resortisanţilor ţărilor terţe pentru cercetare, studii, formare profesională, servicii de voluntariat, programe de schimb de elevi sau proiecte educaţionale şi muncă “au pair“.

Modificările prevăzute de actul normativ vizează, în principal, relaxarea condițiilor în ceea ce privește eliberarea avizului de angajare în muncă a străinilor, pentru tipurile de lucrător permanent, stagiar și transfrontalier, prin simplificarea procedurilor de selecție parcurse de către angajatori.

Nivelul salariului pentru cetățenii străini va fi redus de la salariul mediu brut pe țară la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. Străinii aflați în România în scopul încadrării în muncă pot beneficia de prelungirea dreptului de ședere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În cazul lucrătorilor înalt calificaţi, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin două ori câştigul salarial mediu brut, față de patru ori cât este în prezent.

Cetățenii străini care sunt numiţi la conducerea unei filiale, reprezentanţe sau sucursale de pe teritoriul României a unei companii care are sediul în străinătate, în baza unui contract de mandat ori altui document cu aceeaşi valoare juridică, li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă fără prezentarea unui contract de muncă, dacă fac dovada mijloacelor de întreţinere obţinute din activitatea desfăşurată în această calitate, cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

În cazul lucrătorilor „au pair”, dreptul de ședere temporată poate fi prelungit în scop de muncă dacă prezintă contractual individual de muncă cu timp partial, înregistrat în registrul general de evidență a populației, din care rezultă că durata timpului de muncă nu depășește 25 de ore pe săptămână. De asemenea, salariul obținut trebuie să fie cel puțin la nivelul salariului minim garanta, calculate la fracția de timp lucrată.

Taxele pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă/detașare au fost reduse la jumătate.

O altă prevedere vizează situația studenților străini care urmează cursuri la instituții din România. Viza de ședere pentru studii studii poate fi acordată, la cerere, străinilor care solicită intrarea pe teritoriul României în calitate de student, stagiar, elev sau care participă la un program de schimb de elevi sau proiect educaţional.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.