Pompierul de onoare al anului 2018 este plutonierul adjutant Bejan Cristinel. Acesta este încadrat pe funcția de comandant de echipaj și conducător autospeciale, în cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui. Superiorii săi, dar și colegii acestuia îl descriu ca fiind o persoană care manifestă interes în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, de multe ori îndeplinind cu succes  funcția de șef gardă intervenție stingere, în lipsa titularului.

Acest salvator dă dovadă de curaj în timpul intervențiilor, își motivează colegii și îi îndrumă pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor, atât ca, și comandant de echipaj, dar și ca înlocuitor al șefului gardă intervenţie stingere.

În schimb, titulatura de salvator de onoare este acordată plutonierul Iosip George. Acesta își desfășoară activitatea pe funcția de comandant de echipaj și conducător autospeciale, în cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad. Bârlădeanul în afara programului de lucru, la data de 14 iunie, împreună cu alți colegi, a evaluat o victimă căzută în stradă, a acordat primul ajutor calificat, a resuscitat victima. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad, salvându-i viața. La acea dată, presa le aducea mulțumiri militarilor bârlădeni, militarul în cauză fiind citat prin Ordin de Zi pe Unitate.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.